Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη σημερινή του συνάντησή με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Μανώλη Γλέζο, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τάσο Κορωνάκη, δήλωσε: «δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία. Εκείνο πάνω στο οποίο εργάζεται η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να προστατευτεί η ζωή των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, σεβόμαστε την απεργία πείνας. Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Ακόμη ο υπουργός Προστασίας επεσήμανε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα τις μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Γιάννη Ραγκούση, και θα ενημερώσει και τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον επανέλαβε πως πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας και πρώτα απ’ όλα να προστατευθεί η ζωή των απεργών πείρας. Επίσης τόνισε πως η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση του να δώσει λύσεις προκειμένου να νοικοκυρεύσουμε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το μεταναστευτικό, με ευθύνη όλων μας εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση, νοικοκυρεμένη λύση, είπε ο κ. Παπουτσής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο του Σέγκεν.

Από την άλλη μεριά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως θα ήταν τραγωδία για τη χώρα αν από την απεργία πείνας οδηγηθούμε σε μοιραίες εξελίξεις. Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, όπως διευκρίνισε, εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα και όπως τόνισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τη κατανόηση του υπουργού.