Γύρω στα μεσάνυχτα, αναμένονται- εκτός απροόπτου- στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 που συμμετέχουν στην επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη.

Ιδιαίτερες δυσκολίες συνάντησαν τα δύο αεροσκάφη, που με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, και στελέχη από των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, προσγειώθηκαν σήμερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Εκεί, μετά την προσγείωση αναγκάστηκαν να περιμένουν επί επτά ώρες στην πίστα, για λόγους γραφειοκρατικούς, όπως υποστήριξαν οι τοπικές αρχές, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης των Ελλήνων και άλλων πολιτών τρίτων χωρών, που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Καλύτερη τύχη είχε το τρίτο αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στην Σάμπχα, στο οποίο επιβιβάστηκαν περίπου 45 άτομα Έλληνες, Κύπριοι και πολίτες τρίτων χωρών. Δεδομένων των λιγότερο δυσμενών συνθηκών εκεί, αποφασίστηκε το αεροσκάφος αυτό, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, να μεταβεί και σε αεροδρόμιο της Σύρτης, προκειμένου να παραλάβει άλλους 15 Έλληνες.