Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του 38χρονου Λάμπη Πίπα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πνιγμό, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Χαλκιδικής. Ο δραστήριος μοτοσικλετιστής, γνωστός για τις εξορμήσεις και τις περιπέτειες του με την ομάδα Greek Adventures Riders.

Μαζί με τον φίλο του Θεοδόση Δάλλα και την υπόλοιπη ομάδα, ανέβηκαν στις Άνδεις με τις μηχανές τους, απαθανατίζοντας την εμπειρία με φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασαν στα social media.

«Ταξίδια μαζί, μοτοσικλετιστές. Δραστήριος, αθλητικός, κινητικός. Όπως τον βλέπεις και στα social. Ευδιάθετος, χαρούμενος, με το χαμόγελο», περιγράφει φίλος του.

Η απώλεια του 38χρονου συγκλόνισε τους οικείους του, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι ένας άνθρωπος σε εξαιρετική φυσική κατάσταση χάθηκε τόσο ξαφνικά.

«Δεν είναι δυνατόν. Και περιμέναμε όλοι το πόρισμα του ιατροδικαστή λέμε, θα μας πει σίγουρα κάποια ανακοπή, κάποιο παθολογικό αίτιο. Και όταν μας είπαν ότι είναι πνιγμός λέμε να, και όμως, καμιά φορά που την πατάς», λέει συγκλονισμένος φίλος του.

Την ημέρα του θανάτου του, είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα, όμως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και πήγε για μπάνιο στη Χαλκιδική.

«Θα πηγαίναμε ταξίδι στην Αθήνα, αλλά προτίμησε να πάει για μπάνιο», προσθέτει.

Η τραγική είδηση σόκαρε και τον πιο στενό του φίλο, ο οποίος τον συνόδευσε στο νεκροτομείο για την αναγνώριση:

«Τη μια στιγμή να πίνεις καφέ με το φίλο σου και μέσα σε μια ώρα να βρίσκεσαι και στο νεκροτομείο και να κάνεις ταυτοποίηση».

Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

«Όχι, τίποτα! Άψογη φυσική κατάσταση, γι’ αυτό και πέσαμε απ’ τα σύννεφα όταν έγινε αυτό που έγινε, δηλαδή δεν το περιμέναμε. Όλοι περιμέναμε ότι έπαθε κάτι ιατρικό και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, δεν πιστεύαμε από πνιγμό θα πάει ο Λάμπης».

Η προσπάθεια των ναυαγοσωστών

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της ναυαγοσώστριας Ελευθερίας Ρακιντζή, η οποία μαζί με άλλους συναδέλφους προσπάθησε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ. Μιλώντας στο Mega είπε χαρακτηριστικά.

«Το μεσημέρι της Κυριακής ακούω από τον ασύρματο τον άλλο ναυαγοσώστη. Τον είχε βγάλει ήδη ο άλλος ναυαγοσώστης και ήδη ήταν ο απινιδωτής έξω. Είχε καλέσει και το ΕΚΑΒ. Ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ. Ήρθε το ΕΚΑΒ μετά από μία ώρα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο άνθρωπος. Προσπαθήσαμε πολύ».

Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε πνιγμό ως αιτία θανάτου, όμως τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια.