Για «βίαιη μεταβολή» του σκηνικού του καιρού κάνει λόγο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, προειδοποιώντας για ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες 30 ώρες.
Ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook, παραθέτει χάρτες με την πορεία των φαινομένων της κακοκαιρίας «εξπρές», που πρόκειται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, από το απόγευμα της Παρασκευής.
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:
«Επιδείνωση εξπρές θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, καταιγίδες με ραγδαιότητα, ισχυροί άνεμοι (μπουρίνια) αλλά και χαλάζι. Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας για τα παραπάνω φαινόμενα είναι:
Παρασκευή: το διάστημα (12.00-19.00): η βόρεια Ελλάδα, κυρίως η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Καβάλα και η Θεσσαλία.
Σάββατο: Από το πρωί 8.00-11.00: Χαλκιδική, Σποράδες, Θερμαϊκός, οι παράκτιες περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας, Μαγνησία και βόρεια Εύβοια. Από το μεσημέρι 12.00-20.00: Στερεά (κυρίως Φωκίδα, Βοιωτία δυτική και βορειοδυτική Αττική) και Πελοπόννησο, (κυρίως Κορινθία, Αργολίδα και οι παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας.
Μέχρι και τη Δευτέρα πτώση θερμοκρασίας 5-6 βαθμούς».