Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (25/5) πολλές περιοχές της Αττικής, αιφνιδιάζοντας οδηγούς και πεζούς. Το μπουρίνι προκάλεσε καθυστερήσεις στην κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους.

Οι αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας την εξέλιξη των φαινομένων και ανταποκρινόμενες σε κλήσεις για περιστατικά μικρής κλίμακας, κυρίως λόγω πλημμυρισμένων δρόμων και φραγμένων φρεατίων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει από το Σάββατο (24/5) έκτακτο και επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο προειδοποιούσε για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής έως και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας (26/5). Τα φαινόμενα επρόκειτο να επηρεάσουν κυρίως τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες.

Αντίστοιχες προβλέψεις εξέδωσε και το meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τονίζοντας ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονταν από το μεσημέρι της Κυριακής σε: Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Εύβοια, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η κακοκαιρία θα μετατοπιζόταν προς τις Σποράδες, τη Θράκη, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμενόταν να εξασθενήσουν έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο καιρός τη Δευτέρα (26/5)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός τη Δευτέρα βελτιώνεται σημαντικά, με τα φαινόμενα να περιορίζονται νωρίς το πρωί κυρίως στη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο ουρανός παραμένει γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές έως το απόγευμα.

Άνεμοι: Οι άνεμοι πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία:

Δυτική Μακεδονία: 7 – 19°C

Μακεδονία & Θράκη: 11 – 25°C

Ιόνιο: 15 – 24°C

Ήπειρος: 8 – 27°C

Θεσσαλία: 11 – 24°C

Στερεά Ελλάδα: 11 – 26°C

Πελοπόννησος: 13 – 28°C

Βόρειο Αιγαίο: 15 – 25°C

Κεντρικό & Νότιο Αιγαίο: 17 – 25°C

Κρήτη: 17 – 26°C

Αττική: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.