Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τη β’ φάση αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Νίκου Μόσχου.

Η μελέτη, όπως ανακοινώθηκε, αφορά τους πρώην Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αισωνίας, Ιωλκού, Πορταριάς και Αγριάς. Από τον ενιαίο Δήμο Βόλου δεν περιλαμβάνει, δηλαδή, τη Νέα Αγχίαλο, τη Μακρινίτσα και την Αρτέμιδα.

Ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι προωθείται η διαδικασία σύνταξης της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Αγχιάλου, που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως επίσης η ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ Μακρινίτσας και Αρτέμιδας, ώστε στη συνέχεια οι τρεις αυτές επιπλέον μελέτες να «κουμπώσουν» στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Η μελέτη της β’ φάσης του ΓΠΣ και οι χάρτες που τη συνοδεύουν έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και της Πολεοδομίας όπου θα αναπτυχθεί ένα φόρουμ διαλόγου, ενώ θα σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή και σε όλους τους φορείς οι οποίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στη σχετική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει δύο μήνες και μετά την ολοκλήρωσή της το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.