Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, ένας αλλοδαπός επισκέφτηκε γνωστό πολυκατάστημα με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη για να κάνει αίτημα προς σύνδεση για δύο νούμερα κινητής τηλεφωνίας. Οι υπάλληλοι του καταστήματος ζήτησαν ταυτότητα κι εκείνος τους έδωσε… δύο διαβατήρια, κανένα εκ των οποίων δεν έφερε δική του φωτογραφία!

Οι υπάλληλοι του καταστήματος που υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, κράτησαν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με τον πελάτη, με την πρόφαση ότι έχουν στείλει τα στοιχεία του προς έγκριση στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και πως μόλις είχαν νεότερα θα του τηλεφωνούσαν.

Στη συνέχεια τηλεφώνησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αναφέροντας το περιστατικό. Άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά πήγαν στο κατάστημα και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να του τηλεφωνήσουν, λέγοντάς του πως εγκρίθηκε το αίτημά του, ώστε να σπεύσει στο κατάστημα.

Έτσι κι έγινε. Ο αλλοδαπός πήγε στο πολυκατάστημα και αφού υποτίθεται έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τις συνδέσεις, την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα οι άνδρες της αστυνομίας -που όλη αυτή την ώρα παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση- τον συνέλαβαν.

Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε πως τα διαβατήρια ήταν πλαστά και ο νεαρός αλλοδαπός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.