«Το πόσο γρήγορα θα γίνει η δίκη έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα γίνει η ανάκριση. Μιλάμε για τουλάχιστον 7-8 μήνες μέχρι τη δίκη», είπε ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, για τη δίκη του Απόστολου Λύτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» συμπλήρωσε ότι «κάποτε άλλαζε ο νόμος συνέχεια για την οπαδική βία, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τα αδικήματα υπάρχουν, και θα υπάρχουν. Μέτρα όπως το panic button ή το ότι ο γιατρός μπορεί να καταγγείλει είναι πολύ σημαντικά μέτρα. Το βραχιολάκι αφορά όσους δεν προφυλακίζονται και ελέγχει πού βρίσκεται ο δράστης και θα συνδέεται με περιορισμό μέτρων από το θύμα».

Αναφερόμενος στον δικηγόρο που βρίσκεται προφυλακισμένος είπε πως μπορεί να προσφύγει σε τρεις δικαστές που αποτελούν το Συμβούλιο, οι οποίοι θα κρίνουν εάν μπορούν να τον βγάλουν έξω με νέους όρους.

«Άμα κλείσει ο φάκελος, τότε μπορεί να απευθυνθεί στα συμβούλια. Η δική μου άποψη είναι πως το καλύτερο θα ήταν να προχωρήσει στη δίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο του βράδυ στον Κορυδαλλό πέρασε ο Απόστολος Λύτρας

Στις φυλακές Κορυδαλλού και ειδικότερα στην έκτη πτέρυγα, γνωστή και ως VIP, βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 20/6, ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Με την άφιξη του Απόστολου Λύτρα στο υποκατάστημα κράτησης τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορονοϊού και, μόλις βγήκε αρνητικό, πήρε τον δρόμο για την έκτη πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP.

Στην εν λόγω πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η παρατήρηση για το τσιγάρο και τα πρώτα επισκεπτήρια

Ο 52χρονος ποινικολόγος βρίσκεται σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Στο πρώτο επισκεπτήριο τον είδαν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας, που είναι φανατικός καπνιστής, μόλις μετέβη στο κελί του θέλησε να ανάψει ένα τσιγάρο, ωστόσο ο συγκρατούμενός του από την Αράχωβα του είπε πως, επειδή έχει κάνει πρόσφατα εγχείρηση στα πνευμόνια, το κάπνισμα απαγορεύεται. Στον γνωστό δικηγόρο, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής 21/6 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», φαίνεται πως δεν… άρεσε αυτή η φράση.

Στη συνέχεια, άρχισε να κάνει παράπονα πως κινδυνεύει στις φυλακές που βρίσκεται, καθώς υπάρχουν άτομα στη φυλακή που τα είχε αντιδίκους. Η διευθύντρια των φυλακών τον παρέπεμψε στη συμπλήρωση ειδικών φορμών και την αιτιολογία της αίτησής του στον εισαγγελέα φυλακών.

Ο Απόστολος Λύτρας θα δικαστεί με τον νέο νόμο Φλωρίδη.