Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, καθώς τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 100.

Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, οι κάτοικοι κατέληξαν μαζικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή με έναν ηλικιωμένο να βρίσκεται σε ΜΕΘ ενώ παράλληλα, 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με τα συμπτώματα.

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησαν τις έρευνες.

Από το Σάββατο 1/6 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υγιεινής από την Περιφέρεια Μαγνησίας αλλά και του ΕΟΔΥ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση το νερού ακόμη και για παρασκευή φαγητού.

Τι έδειξαν οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» έχουν γίνει κάποιες πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν ότι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας συνδέονται με το νερό. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκε και ένα δείγμα με σαλμονέλα.

Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα 3/6 αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή.