Το Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο απένειμε σήμερα τα βραβεία στους μαθητές και φοιτητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό έκθεσης και σύνταξης εργασίας που διοργάνωσε.

Κατά την απονομή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Κ. Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα βραβεία αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία, διότι έτσι συνδέεται η εκπαίδευση με το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας και οι μαθητές και φοιτητές που αριστεύουν, βραβεύονται συμβολικά με ένα τιμητικό πάπυρο και με ένα χρηματικό έπαθλο, το οποίο αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση μας, στις προσπάθειες των παιδιών που διαγωνίστηκαν και που έχουν ως κυριότερο εφόδιο τη θέληση για πρόοδο και για γνώση.

Σήμερα επιβραβεύουμε, νέους ανθρώπους, ανανεωμένες ιδέες και αξίες και ευελπιστούμε στην ενίσχυση της ιδέας του “επιχειρείν”, μέσω της ενθάρρυνσης τους, να αναπτύξουν μελλοντικές δυναμικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Φέτος διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Β` και Γ` τάξης του Λυκείου στη συγγραφή έκθεσης με θέμα «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη» και οι φοιτητές των Ανωτάτων και Τεχνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη συγγραφή εργασίας με θέμα «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Φύση, αίτια, διαστάσεις, ευθύνες, επιπτώσεις. Προοπτικές εξόδου»

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

-1o Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500ευρώ: Αλίκη Μωυσιάδη (Γ` Τάξη του 4ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου)
-2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.200 ευρώ: Κωνσταντίνα – Μαρία Φωτοπούλου (Β` Τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου)
-3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000ευρώ: Θεοδόσιος Μπαλάσκας (Β` Τάξη Λυκείου – Εκπαιδευτήρια Δούκα)

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι:

-1o Βραβείο χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ: Παναγιώτης Μανωλάκος (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
-2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ: Ιωάννης Μπρανίκας – Πέτρος Τσουκλίδης (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
-3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ: Λεωνίδας Θεοδοσίου (Τμήμα Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).