Ο Κωνσταντίνος Σούλης ορίστηκε νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, με απόφαση που έλαβε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε αμέσως μετά το υπουργικό Συμβούλιο.

Για να οριστεί Α’ και Β’ υπαρχηγός, πρέπει να συνεδριάσει στη συνέχεια το Ανώτατο Συμβούλιο του Λιμενικού Σώματος υπό το νέο αρχηγό, κατά πάσα πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Το ΚΥΣΕΑ αποδέχθηκε την αίτηση παραίτησης του αρχηγού αντιναυάρχου του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιου Μπούσιου, που είχε υποβληθεί στις 04/10/2010 και του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και το βαθμό του Ναυάρχου Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία.

Επίσης, θεώρησε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον αρχαιότερο του επιλεγέντος αντιναύαρχο του Λιμενικού Σώματος, Εξαρχόπουλο Παναγιώτη, στον οποίο απένειμε τον Τίτλο του Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το 1979 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1980 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Λ.Σ.

Έχει μετεκπαιδευτεί στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Κατώτερων Αξιωματικών, έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης με θέμα “ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ”, Σεμινάριο “THE ISM-ISPS CODE AND INTERNAL MANAGEMENT SYSTEM AUDITS”, Σεμινάριο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ” του MARSHALL CENTER (Γερμανία).

Μιλά Αγγλικά – Γαλλικά

Κατά τη σταδιοδρομία του υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις και σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.

Υπηρέτησε ως Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών και ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Μασσαλία. Προαγόμενος στον βαθμό του Υποναυάρχου το έτος 2008, ανέλαβε τη θέση του Ανώτερου Διοικητή Νομού Αττικής και μετέπειτα του Επιθεωρητή Νοτίου Αιγαίου. Εν συνεχεία ανέλαβε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.

Στις 18/03/2010 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. με καθήκοντα Β’ Υπαρχηγού Λ.Σ.

Έχει τιμηθεί με τα παρακάτω παράσημα, μετάλλια, διαμνημονεύσεις:

– Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα

– Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

– Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως

– Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής

– Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής

– Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ και Β’ Τάξεως

– Διαμνημόνευση Επιτελικής Υπηρεσίας Α’ Τάξεως