Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 300 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες στην Φλώρινα και στις Πρέσπες έστρωσε η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, με τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνο Δήμτσα, παρέδωσαν τα δέματα αγάπης στους Ιερείς και τους εκπροσώπους των Ενοριακών Γενικών Φιλοπτώχων.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος με τον κ. Δήμτσα, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Στέφανο Δοξάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου, τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πρεσπών κ. Γεώργιο Στεργίου, επισκέφθηκαν τα στρατιωτικά φυλάκια της Νίκης, του Λαιμού και του Βροντερού, όπου μετέφεραν τις ευχές του Μακαριωτάτου, προσφέροντας στους ακρίτες αξιωματικούς και στρατιώτες την Καινή Διαθήκη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών, όπου μοίρασαν δώρα στους μαθητές και αντήλλαξαν ευχές.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, προσέφεραν στους μαθητές μια τσάντα με γραφική ύλη και στη συνέχεια συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Ειρηναίο και τον κ. Δήμτσα συνόδευσε σε όλα τα σχολεία η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Δρ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά.

Ο Σεβασμιώτατος, εκ μέρους του κλήρου και του λαού της τοπικής εκκλησίας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την έμπρακτη, γενναιόδωρη και διαρκή στήριξη των ανθρώπων και των δομών της ακριτικής Μητροπόλεως.