Μετά τις καταγγελίες των γονιών του 7χρονου αγοριού από τον Βόλο για ανεπαίσθητο σχολικό εκφοβισμό που βίωνε το παιδί, η μητέρα του παιδιού εξιστορεί την υπόθεση από πλευράς της. Υπενθυμίζεται πως οι γονείς του παιδιού ανέφεραν πως είδαν τα οπίσθια του παιδιού τους ζωγραφισμένα, με το παιδί να αναφέρει πως ένας συμμαθητής του προέβη σε αυτή την πράξη.

Αρχικά, η μητέρα του 7χρονου ανέφερε στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο πως «παίρνω τηλέφωνο (στο σχολείο) από το πρωί. Δεν μου σήκωσε κανένας τα τηλέφωνα. Πήγα από το σχολείο μήπως και τη βρω (τη διευθύντρια) εκεί, να κάνουμε μια ανθρώπινη συζήτηση, να συζητήσουμε ξανά».

«Δεν την βρήκα εκεί. Βγήκαν δάσκαλοι άλλοι και, φυσικά, δεν με έβαλαν μέσα. Δεν με βάλανε μέσα να μιλήσουμε στο γραφείο σαν άνθρωποι. Ήμουν έξω και μου είπανε ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση», πρόσθεσε η μητέρα.

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως «σήμερα, πληροφορήθηκα από μια άλλη μαμά, που είχε αντίστοιχο περιστατικό bullying, και μου είπε ότι εχθές είδε τη μητέρα αυτού του παιδιού και τη φωνάξανε στο σχολείο, και απλώς ούρλιαζε και δεν παραδεχόταν ότι το παιδί, το δικό της παιδί, είναι ο θύτης».

Τα επόμενα βήματα για τον 7χρονο

Τώρα, ο 7χρονος θα εξεταστεί από παιδοψυχολόγο. Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καταδίκασε το περιστατικό. «Για το περιστατικό αυτό δεν ενημερωθήκαμε από τους γονείς του εμπλεκόμενου παιδιού. Το μάθαμε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε μια δήλωση. Στείλαμε μήνυα και έστειλα και εγώ πως “είμαι ο πρόεδρος του συλλόγου, και τα λοιπά, για οτιδήποτε θέλετε. Λυπούμαστε για το γεγονός και αν θέλετε επικοινωνία μαζί μας και μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι, ανά πάσα ώρα πάρτε μας τηλέφωνο”. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επικοινωνία» ανέφερε στην εκπομπή ο πρόεδρος του συλλόγου.

Οι γονείς του παιδιού αναφέρουν πως το παιδί φοβάται, πλέον, να πάει στο σχολείο. Ακόμα και όταν το παιδί βρήκε το θάρρος να κατονομάσει τον δράστη, η μεταχείριση που είχε από τη διευθύντρια του σχολείου δεν ήταν η ενδεδειγμένη, όπως είπε η μητέρα.

«Το παιδί έδειξε ποιο παιδί του το έκανε αυτό. Εκείνο ήταν φυσικό να αρνηθεί. Βγαίνει το παιδί μου έξω κλαίγοντας και φώναζε μπροστά στη διευθύντρια ‘’μαμά φοβάμαι, δεν με πιστεύει κανένας’’», είπε.

Τι απαντά το σχολείο

«Θα το διερευνήσουμε μέχρι τέλους» αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου. Μάλιστα, ο υποδιευθυντής του σχολείου είπε στην εκπομπή πως: «Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα σε διαδικασία διερεύνησης, όταν θα έχουμε κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί θα σας ενημερώσουμε».

«Έχουν γίνει τα πάντα, τα προβλεπόμενα, έχουν γίνει τα πάντα από την πλευρά της διευθύντριας», πρόσθεσε ο διευθυντής. Ωστόσο, η μητέρα του 7χρονου παιδιού κατήγγειλε στην ίδια εκπομπή πως «πήγα στο σχολείο και με έδιωξαν».