Χαλάει ο καιρός με τη νέα εβδομάδα και σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως αναμένονται «αρκετές βροχές από βδομάδα σε μεγάλο τμήμα της χώρας κυρίως της δυτικής και ηπειρωτικής Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας!».

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή, έρχεται κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν και η προειδοποίηση για τη Θεσσαλία

Aρκετές οι βροχές από βδομάδα σε μεγάλο τμήμα της χώρας κυρίως της δυτικής και ηπειρωτικής Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, September 21, 2023

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει σε ανάρτησή του πως «σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους:

36-37 βαθμούς σε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
35-36 σε ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ
34-35 σε ΑΤΤΙΚΗ
33-34 σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υ.Γ 1: Από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα) ,πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες.

Υ.Γ 2: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα και θα ενημερώσω. Με τα σημερινά όμως δεδομένα η Θεσσαλία, η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.

Υ.Γ : Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».

Σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, September 21, 2023

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo.gr, σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως και το Σαββατοκύριακο 23-24/09, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Το Σάββατο 23/09, ημέρα η οποία αναμένεται να είναι η θερμότερη, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 έως 36 ˚C σε πολλές περιοχές της χώρας. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε 17 επιλεγμένες πόλεις.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 25/09 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/09, τις βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων.