«Εξακολουθούμε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ακραίο φαινόμενο της κακοκαιρίας “Daniel” στη Θεσσαλία να είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία όσο και το ΓΕΕΘΑ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού στην πρώτη γραμμή της μάχης στην πιο ακραία εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι στο πεδίο ήταν και είναι εκατοντάδες εθελοντές με προσωπικό και μέσα, τους οποίους και «… ευχαριστούμε για την άδολη συνεισφορά τους».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι η Πυροσβεστική συνεργάζεται με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Aνάπτυξης και Τροφίμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται.

Σχετικά με την επιχειρησιακή δράση του Πυροσβεστικής, αυτή αφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, σε περιστατικά κυρίως απαντλήσεων υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους, καθώς και της μεταφοράς τροφίμων νερών φαρμακευτικού υλικού στις πληγείσες περιοχές.

Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι συνολικά μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 10.003 κλήσεις και 3.387 αντλήσεις υδάτων, ενώ 3.576 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Σε ό,τι αφορά την λίμνη Κάρλα, επεσήμανε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού, ενώ παράλληλα επιτηρούμε με drones όλες τις παραλίμνιες περιοχές και βρίσκονται εκεί ομάδες του Πυροσβετικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας».

«Κυρίες και κύριοι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας όποτε και αν μας ζητηθεί μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.