Τρέχει να προλάβει τη μπουλντόζα που εκτελεί τα τελευταία 24ωρα το δρομολόγιο Λάρισα – Γιάννουλη. Η μητέρα της βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από ένα χιλιόμετρο αλλά τους χωρίζει μία λίμνη λάσπης που έφερε η κακοκαιρία Daniel και βούλιαξε τις εργατικές κατοικίες της περιοχής. Ανεβαίνει στο βαρύ όχημα χαμογελαστή κρατώντας στα χέρια της μια σακούλα από φαρμακείο αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κοιτώντας τα νερά και τα αυτοκίνητα που επιπλέουν ξεσπά σε κλάματα.

Λάρισα, Αποστολή Newsbeast

«Δεν θα κατέβω γιατί πρέπει να γυρίσω αμέσως πίσω στη Λάρισα για δουλειά» λέει σε έναν άνδρα της ομάδας ΕΜΟΔΕ που έχει έρθει από την Κρήτη για να βοηθήσει τους Λαρισαίους.

«Θα έρθουν να την πάρουν να την πάνε στη μητέρα μου, είναι άρρωστη και έχει ανάγκη τα φάρμακα. Μπορείτε να τους τη δώσετε εσείς;» ρωτάει η κάτοικος της Λάρισας,

Όπως μας εξηγεί η μητέρα της δεν ήθελε να αφήσει το σπίτι της αλλά και δεν μπορεί καθώς είναι άρρωστη να μεταβεί στη Λάρισα. Ούτε η ίδια όμως μπορεί να μείνει στη Γιάννουλη επειδή εργάζεται. Έτσι αγόρασε τα φάρμακά της που τελείωσαν και της τα πηγαίνει.

«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που ζούμε αλλά τουλάχιστον εμείς ζούμε»

«Πονάει η ψυχή μας. Δεν μπορώ να είμαι κοντά της και ανησυχώ. Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που ζούμε αλλά τουλάχιστον εμείς ζούμε. Υπάρχουν άνθρωποι που χάθηκαν. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που έχασαν τα πάντα, που δεν έχουν πια ούτε τα σπίτια τους» αναφέρει στο Newsbeast.

Η σακούλα με τα φάρμακα που κρατούσε στα χέρια της

«Δεν ξέρετε πως νιώθουμε που πρέπει να ανέβουμε σε μία μπουλντόζα και να περάσουμε μέσα από τα λασπόνερα που μοιάζουν με λίμνη για να διανύσουμε μία απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου και να βλέπουμε το χάος γύρω μας. Δεν ξέρετε πως είναι να γνωρίζεις ότι η μητέρα σου είναι άρρωστη και να μην μπορείς να φτάσεις δίπλα της ενώ μένει πολύ κοντά. Η ζωή στη Λάρισα συνεχίζεται κανονικά και ένα χιλιόμετρο μακριά μας υπάρχουν άνθρωποι αποκομμένοι» επισημαίνει κλείνοντας.

Η μπουλντόζα που μεταφέρει κόσμο από τη Λάρισα στην αποκομμένη Γιάννουλη
Οι εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης που έχουν βουλιάξει