Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σήμερα το πρωί, στον Παλαμά Καρδίτσας, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε από αέρος σπίτι στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο συνολικά εννέα άτομα μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως φαίνεται στο βίντεο από το ΓΕΕΘΑ, χρησιμοποιήσαν και ειδικό «κλουβί» για να σώσουν τους εννέα εγκλωβισμένους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Στο χωριό Βλοχος της Καρδίτσας στρατιωτικό ελικόπτερο Σικούκ έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/9) για τον μαζικό απεγκλωβισμό πολιτών. Εκεί υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού ο οποίος έχει οργανώσει τους εγκλωβισμένους σε ομάδες των 33 ατόμων.

Επίσης στον Βλοχό έχουν πάει από εχθές, Πέμπτη (7/9) το μεσημέρι και τέσσερις βάρκες του στρατού και 10 άτομα που έκαναν μετακινήσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο απομάκρυνε από χθες μια οικογένεια που κινδύνευε από την υψηλή στάθμη του νερού.

Σήμερα από το πρώτο φως επιχειρούν στο σημείο και 2 Αγκούστα Μπελ ελικόπτερα -214.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των εγκλωβισμένων στην περιοχή αποφασίστηκε από τους επιτελείς του Στρατού που συνδράμουν στις προσπάθειες για τη διάσωση του κόσμου να χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα Σινούκ που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Σημειώνεται πως οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, στις περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέρχονται στους 406.