Με εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται αντιμέτωποι όσοι βλέπουν τι έφερε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στον Πλατανιά Πηλίου. Τόνοι λάσπης κάλυψαν τα πάντα ενώ πάνω από 50 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα.

Όπως δείχνει σε αυτοψία της η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Κώστας Καντούρης από τον ισοπεδωμένο Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Αυτοκίνητα έχουν διαλυθεί και είναι το ένα πάνω στο άλλο, πεζοδρόμια που έχουν καταστραφεί, δρόμοι που έχουν υποχωρήσει, βάρκες που έχουν παρασυρθεί στη μέση του δρόμου και κορμοί και κλαδιά δέντρων που βρίσκονται διάσπαρτα παντού.

«Η καταστροφή στον Πλατανιά είναι πάρα πολύ μεγάλη» ανέφερε ο δημοσιογράφος και τόνισε ότι πάνω από 50 αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στη θάλασσα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκαν σε τουρίστες ενώ η γέφυρα στον παραλιακό δρόμο έχει καταρρεύσει και τμήμα της έχει βυθιστεί στα λασπόνερα.

«Συνεχίζουμε την πορεία με τον Αντώνη Βαφειάδη και τον Κώστα Κοτζαμάνη στο σπίτι – σύμβολο της καταστροφής όλης της Μαγνησίας, που είναι αυτή η οικοδομή, η οποία γέρνει και πατάει στην οροφή ενός λεωφορείου», ανέφερε δείχνοντας την τριώροφη κατοικία που γέρνει καθώς το νερό παρέσυρε το χώμα γύρω από τα θεμέλια προκαλώντας την καταστροφή.

«Σύμφωνα με τους κατοίκους το σπίτι δεν ήταν μέσα στην κοίτη η οποία έσπασε» είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Όσο για το λεωφορείο που σφήνωσε κάτω από το μπαλκόνι του ισογείου, σταθεροποιώντας το προσωρινά, αποκάλυψε ότι δεν ήταν πλάι του σταθμευμένο αλλά παρασύρθηκε εκεί από τη δύναμη του νερού την ώρα που χτυπούσε την περιοχή η κακοκαιρία «Daniel».