Υλικά

  • 3 αβγά
  • 250 γραμμάρια μυζήθρα
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 300 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
  • 300 γραμμάρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και έπειτα τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξτε την κολοκύθα μαζί με τα μανιτάρια και σόταρε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στο τέλος πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί.

Κόβετε και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σόταρε επίσης να πάρουν λίγο χρώμα. Ανακατέψτε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα μαζί. Αδειάστε το έτοιμο φύλλο σε ένα μακρόστενο ταψί και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Τρύπησε το φύλλο σε διάφορα σημεία με μία οδοντογλυφίδα.

Απλώστε το μείγμα με τα υλικά και περιχύστε με κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε και ρίξε από πάνω το δενδρολίβανο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντιστάσεις.