Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 1/4 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σπανακιού πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην άκρη της κρούστας πίτσας. Καλύψτε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
  4. Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από την πίτσα και απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και τη φέτα πάνω από τις ντομάτες.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.