Το ψυγείο, αδιαμφισβήτητα, είναι μία από τις εφευρέσεις που έχει διευκολύνει πολύ την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, όσο χρηστικό κι αν μας φαίνεται, δεν προορίζεται για όλες τις τροφές.

Αντιθέτως υπάρχουν τρόφιμα που, για μέγιστη ωριμότητα και φρεσκάδα, δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε σε αυτό. Δείτε έξι από αυτά παρακάτω, όπως τα σημειώνει και το mygreekdish.com.

Ντομάτες

ντομάτες

Όπως αποδεικνύεται, το ψυγείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες. Αν έχετε καλλιεργήσει ποτέ τις δικές σας ντομάτες θα ξέρετε ότι αγαπούν τη ζέστη. Αλλά ακόμα και αφού τις έχετε κόψει από το μποστάνι, οι ντομάτες διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθηκεύστε τες στην κουζίνα, λοιπόν, και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Όταν ωριμάσουν πολύ, μπορούν να γίνουν μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας.

Βασιλικός

Βασιλικός

Ο βασιλικός, παρόμοια με τις ντομάτες, αγαπάει τη ζεστασιά. Η αποθήκευση του βασιλικού στο ψυγείο θα τον κάνει να μαραθεί νωρίτερα. Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τον βασιλικό είναι στον πάγκο της κουζίνας σας και να θυμάστε να τον μεταχειρίζεστε όπως θα μεταχειριζόσασταν και τα φρεσκοκομμένα λουλούδια -τοποθετήστε τον σε λίγο νερό, κρατήστε τον μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και χρησιμοποιήστε τον μέσα σε 5 ημέρες.

Μήλα

Μήλα

Τα φρέσκα μήλα διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου. Αν δεν καταναλωθούν εντός δύο εβδομάδων, μπορείτε να τα διατηρήσετε λίγο περισσότερο αποθηκεύοντάς τα στο ψυγείο, αλλά αυτό είναι πραγματικά η τελευταία σας λύση (και μια υπόδειξη ότι θα πρέπει να τα φάτε πιο γρήγορα!).

Φρούτα με πυρήνα

Ροδάκινα

Αφήστε τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τα φάτε αρκετά σύντομα, διατηρήστε τα στο ψυγείο για λίγες ημέρες.

Σκόρδο

Σκόρδο

Για να διατηρήσετε την έντονη γεύση του σκόρδου, αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό και αεριζόμενο μέρος. Όταν σπάσει το κεφάλι, χρησιμοποιήστε τις σκελίδες μέσα σε 10 ημέρες.

Κρεμμύδια

Κρεμμύδια

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια δεν είναι στο ψυγείο! Η κατάψυξη των κρεμμυδιών θα προκαλέσει την ταχύτερη ωρίμανσή τους. Είναι προτιμότερο να αποθηκεύονται σε ξηρό, σκοτεινό περιβάλλον. Αποφύγετε, όμως, την αποθήκευσή τους κοντά σε πατάτες, καθώς εκπέμπουν υγρασία, η οποία θα προκαλέσει την ταχύτερη αλλοίωσή τους.

Αφού τα κόψετε, τοποθετήστε τα σε μια αεροστεγή σακούλα και αποθηκεύστε τα σε ένα συρτάρι του ψυγείου μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σας. Ωστόσο, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο είναι καλύτερο να διατηρούνται στο ψυγείο, καθώς περιέχουν περισσότερο νερό και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.