Υλικά

  • 150 γρ. ζυμαρικά, οποιουδήποτε είδους
  • 150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 καλή πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1/2 μικρό λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, προσθέστε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρέψτε το μαζί με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1- 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3- 4 φορές. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  4. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε τον σολομό για 3- 4 λεπτά, γυρίζοντας τον περιστασιακά (προσθέστε επιπλέον νερό αν η σάλτσα πήξει πολύ).
  5. Σουρώστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και προσθέστε τα στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα. Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε.