Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα καρύδας (προαιρετικά), θρυμματισμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
  • 230 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού γλυκιά τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και πιέστε τα στον πάτο και στις πλευρές μιας βουτυρωμένης φόρμας.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα καρύδας και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λάιμ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια από τη σαντιγί που κάνατε με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
  4. Απλώστε με μία μαρίζ στη βάση από μπισκότα, γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και με  τριμμένη  καρύδα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.