Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
  • 300 γρ. ζωμό βοδινού
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το σέρι και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο.
  4. Ρίξτε τη σούπα σε πήλινα μπολ σερβιρίσματος ασφαλή για το φούρνο και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί πάνω από το καθένα (μπορείτε να το σπάσετε σε κομμάτια αν προτιμάτε).
  5. Πάνω από το ψωμί στρώστε μια φέτα προβολόνε, ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα.
  6. Τοποθετήστε τα μπολ σε μια λαμαρίνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.