Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μύδια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 μίσχο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 3/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και το λεμονόχορτο σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να αρωματιστεί, περίπου για 3 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ, μαγειρέψτε για 1 λεπτό, και προσθέστε το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού.
Βήμα 3
Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τα μύδια.
Βήμα 4
Καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη, για 5 έως 6 λεπτά.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και λίγη πιπεριά τσίλι και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.