Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 450 γρ. μπρόκολο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού τους προσθέστε το μπρόκολο.
  3. Σουρώστε μαζί με το μπρόκολο και τοποθετήστε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο με τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και λίγο αλάτι, για περίπου 3- 4 λεπτά.
  5. Ρίξτε το σκόρδο στα ζυμαρικά και ανακατέψτε ελαφρώς να πάει παντού.
  6. Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.