Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 ασπράδια
  • 2 κρόκους
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά το μαρούλι και το αφήνετε να στραγγίσει.
Βήμα 2
Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα ξύλο κοπής και το αλατοπιπερώνετε καλά.
Βήμα 3
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.
Βήμα 4
Βάζετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και δίνετε καλό χρώμα στα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 5
Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 6
Προσθέτετε πάλι τα κομμάτια του αρνιού και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Βήμα 7
Συνεχίζετε προσθέτοντας το ζωμό λαχανικών, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το αρνάκι να βράσει για 40-45 λεπτά.
Βήμα 8
Ψιλοκόβετε τα μαρούλια και τα προσθέτετε στο αρνί και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 15-20 λεπτά.
Βήμα 9
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο χτυπάτε σε ένα μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Βήμα 10
Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους.
Βήμα 11
Με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε λίγο-λίγο το ζωμό από την κατσαρόλα έτσι ώστε να μην ψηθούν τα αβγά.
Βήμα 12
Όταν τα αβγά έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με υπόλοιπο φαγητό, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βάζετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, η οποία είναι εκτός φωτιάς, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 13
Αφήνετε το αρνάκι να πάρει άλλη μια βράση και κατόπιν σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.