Υλικά

  • 1 πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια (περίπου 500 γρ)
  • • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • • 100 γρ. ζάχαρη
  • • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να λιώσει το πεπόνι.
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσουν, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει τη ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά.
  3. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και κατόπιν ρίχνετε το μείγμα στο μπολ για το παγωτό.
  4. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα το ξαναβγάζετε. Το ξαναχτυπάτε και το ξαναβάζετε πίσω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για ακόμα 3 με 4 φορές ανά μία ώρα.