Υλικά

  • 5 λεμόνια
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλ. τσαγιού νερού
  • 4 φλ. τσαγιού πάγο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε στη μέση τα λεμόνια και καλύψτε το εσωτερικό της κάθε πλευράς με ζάχαρη.
  2. Τοποθετήστε τα λεμόνια από την πλευρά με την ζάχαρη στο γκριλ και ψήστε για περίπου 6- 8 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Αφαιρέστε από το γκριλ και αφήστε να ξεκουραστούν για 5- 10 λεπτά.
  4. Στύψτε τα λεμόνια και συγκεντρώστε το χυμό τους με την βοήθεια ενός σουρωτηριού σε μία κανάτα.
  5. Προσθέστε τη ζάχαρη, τις ροδέλες λεμονιού, το νερό και τον πάγο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Tip: αν δεν σερβίρετε αμέσως τη λεμονάδα μην προσθέσετε τον πάγο. Προσθέστε τον πριν σερβίρετε.