Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 5 λεμόνια
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλ. τσαγιού νερού
  • 4 φλ. τσαγιού πάγο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε στη μέση τα λεμόνια και καλύψτε το εσωτερικό της κάθε πλευράς με ζάχαρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα λεμόνια από την πλευρά με την ζάχαρη στο γκριλ και ψήστε για περίπου 6- 8 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Βήμα 3
Αφαιρέστε από το γκριλ και αφήστε να ξεκουραστούν για 5- 10 λεπτά.
Βήμα 4
Στύψτε τα λεμόνια και συγκεντρώστε το χυμό τους με την βοήθεια ενός σουρωτηριού σε μία κανάτα.
Βήμα 5
Προσθέστε τη ζάχαρη, τις ροδέλες λεμονιού, το νερό και τον πάγο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 6
Tip: αν δεν σερβίρετε αμέσως τη λεμονάδα μην προσθέσετε τον πάγο. Προσθέστε τον πριν σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.