Υλικά

  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό και 2 κρόκους
  • 30 γρ. ρικότα
  • 1 βανίλια
  • αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ρικότα, τη βανίλια και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
  7. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά από το μίγμα της κρέμας τυριού και μια κουταλιά μαρμελάδα.
  8. Τυλίγουμε το κομμάτι σε ρολό ή το κλείνουμε σαν φάκελο και το τοποθετούμε στο ταψί.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια της σφολιάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.