Υλικά

  • 500 γρ. κιμά βοδινό
  • 1 φλ. φασόλια (άσπρα ή μαύρα)
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ένα φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 2 μεγάλες, κόκκινες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι πιπέρι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 150 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • λίγο λάδι
  • τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό (χωρίς αλάτι) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα αλατίζετε προς το τέλος του ψησίματος. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε την πιπεριά και τα κρεμμύδια.
  4. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα τον κιμά με τα κρεμμύδια και την πιπεριά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φασόλια και τα μπαχαρικά.
  6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για ½ ώρα.
  7. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ’ ένα πυρίμαχο ταψάκι, προσθέτετε το καλαμπόκι, πασπαλίζετε με το τυρί και βάζετε το φαγητό σε δυνατό, προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
  8. Το σερβίρετε ζεστό πάνω σε τορτίγιες.