Υλικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια (γέμιση της επιλογής σας)
  • 2 κουταλιές λιαστές ντομάτες κομμένες
  • 120 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1/2 μοσχολέμονο (lime) τον χυμό του και το ξύσμα του
  • 1 κουταλάκι γεμάτο ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά το κουκουνάρι να μοσχομυρίσει ελαφρώς (περίπου 2 λεπτά).
  2. Βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  3. Τα σουρώνετε και τα βρέχετε με άφθονο κρύο νερό.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι χτυπάτε σε ένα ποτήρι το λάδι με το ξύδι τον χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύετε σε σαλατιέρα όλα τα λαχανικά και μυρωδικά, συμπληρώνετε με τα τορτελίνια και θρυμματίζετε την φέτα.
  6. Περιχύνετε με την vinaigrette και σερβίρετε ή αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά η σαλάτα.
  7. Στο σερβίρισμα πασπαλίζετε με το κουκουνάρι.