Υλικά

  • 1 μικρή πατάτα
  • ½ γλυκοπατάτα (την κόκκινη)
  • 1 παντζάρι
  • 1 ραπάνι άσπρο
  • 1 καρότο μέτριο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε αρχικά ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο αλάτι.
  2. Κόψτε με υπομονή πολύ λεπτές στρόγγυλες φετούλες από τα ωμά λαχανικά και ρίξτε τες μέσα στο νερό.
  3. Βάλτε το μπολ λίγη ώρα στο ψυγείο ή ρίξτε παγάκια μέσα.
  4. Ετοιμάστε το τηγάνι με αρκετό καλαμποκέλαιο.
  5. Βγάλτε τα λαχανικά σε καθαρή πετσέτα και σκουπίστε τα πολύ καλά.
  6. Ρίξτε λίγα λαχανικά να τηγανιστούν, να μην σκεπάζουν το ένα το άλλο αλλά να γεμίσει φυσικά το τηγάνι.
  7. Γυρίστε τα με την τρυπητή κουτάλα να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.
  8. Βγάλτε τα μόλις αρχίζουν να ροδίζουν ή γυρνούν οι άκρες.
  9. Το παντζάρι χρειάζεται πολύ λίγη ώρα. Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί για να μείνει εκεί το περίσσιο λάδι που τυχόν πήρατε με την κουτάλα.
  10. Πασπαλίστε με αλάτι ή ανθό αλατιού και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.