Υλικά

  • 1 ½ κιλό παϊδάκια
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • αλάτι χοντρό
  • αλάτι ψιλό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. σούπας πάπρικα
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ το χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι, τη μουστάρδα, τη πάπρικα και το ελαιόλαδο.
  2. Πλένετε τα παϊδάκια, τα στεγνώνετε από τα νερά και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Ανάβετε τα κάρβουνα, βάζετε τη σχάρα κοντά στη φωτιά και ρίχνετε στα κάρβουνα λίγο χοντρό αλάτι.
  4. Ψήνετε κάθε πλευρά από 2 λεπτά, ανεβάζετε τη σχάρα σε ψηλότερο επίπεδο και τα αλείφετε με τη σάλτσα. Ψήνετε κάθε πλευρά από 4 -7 λεπτά.
  5. Τα πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια χρειάζονται λιγότερο χρόνο, οπότε τα γυρίζετε νωρίτερα. Μόλις τα βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε το αλάτι και σερβίρετε.