Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 120 γραμμάρια λάδι

– 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

– 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

– 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη

– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

– 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

– 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

– λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 2
Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
TAGS