Το κεφίρ διαθέτει μεγάλο αριθμό προβιοτικών και ωφέλιμων βακτηρίων, ενισχύοντας τη διαδικασία καθαρισμού του εντέρου. Παρασκευάζεται από πλήρες γάλα και είναι όχι μόνο καλή πηγή ασβεστίου, αλλά και πηγή βιταμίνης Κ2, η οποία παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό του ασβεστίου και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων κατά 81%. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό μας σύστημα. Ως εκ τούτου, ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα μεταφράζεται και σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Υλικά (8 μερίδες)
- 220 γρ. κεφίρ (προτείνω αυτό με γεύση μπανάνα & βρώμη)
- 2 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
- 220 γρ. αλεύρι ζέας
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Βήμα 2: Βάζουμε σε μεγάλο μπλέντερ το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 3: Στρώνουμε λαδόχαρτο σε μία φόρμα του κέικ και μετά ρίχνουμε το μείγμα.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
Ενέργεια: 212 kcal
Υδατάνθρακες: 30,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 10,4 γρ.
Λιπαρά: 4,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI