Υλικά
- 800 γρ. αρνίσιο κρέας, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι,1/2 τριμμένο και 1/2 ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1/4 κ. γλ. πάπρικα
- 14 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο άνηθο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε το αρνί και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά από όλα τα υλικά.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 4- 6 ώρες -κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Αφαιρέστε το αρνί από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα.
- Προθερμάνετε ένα τηγάνι- σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αφαιρέστε το αρνί από τη μαρινάδα, τινάζοντας την περίσσεια και σκουπίζοντας τυχόν τριμμένα κομμάτια κρεμμυδιού.
- Περάστε τα κομμάτια σε μεταλλικές ή εμποτισμένες ξύλινες σούβλες με τα κομμάτια κρεμμυδιού ανάμεσα στο αρνί.
- Ψήστε στο γκριλ μέχρι να ψηθεί ελαφρώς, 4 λεπτά ανά πλευρά για μέτρια ψημένο κρέας.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.