Υλικά
- 1 κιλό καρότα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή περισσότερο για γεύση
- 1 1/2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι ή 2 κλωνάρια φρέσκα φύλλα θυμαριού, χωρίς φύλλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Αφαιρέστε το κοτσάνι από τα καρότα και κόψτε τα στη μέση, κατά μήκος.
- Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ταψί και ανακατέψτε τα με το λάδι, το βαλσάμικο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα από το φούρνο.
- Γυρίστε τα καρότα φροντίζοντας να τα καλύψετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίξτε λίγο ακόμα μέλι, δενδρολίβανο και θυμάρι από πάνω και ανακατέψτε τα να καλυφθούν.
- Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε τυχόν υπολείμματα υγρών στον πάτο του ταψιού, επιτρέποντας στα καρότα να ψηθούν αντί να αχνίσουν.
- Επιστρέψτε στο φούρνο για 20- 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.