Σε συντονισμό των δράσεών τους, προκειμένου να εκπροσωπούν με μία φωνή τα συμφέροντα του κλάδου τους, προχωρούν τρεις σύλλογοι βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, με φόντο και την ενεργοποίηση «περιοριστικών μέτρων» σε βάρος τους από την κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού ΣΟΔΙΑ, ο Σύλλογος ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων- κατοικιών ΣΙΕΕΔΚΕ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α προχωρούν με κοινή πορεία, ατζέντα και δράσεις, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων την πάγια θέση τους να μην δεχτούν κανέναν από τους προβλεπόμενους περιορισμούς, καθώς, όπως λένε, «προτρέπουν είτε σε παύση της δραστηριότητας μας είτε σε φοροδιαφυγή».

Η απόφαση για τη σύσταση κοινού μετώπου ελήφθη σε συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και ενόψει της σύστασης επιτροπής εργασίας από εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Τουρισμού, με σκοπό τη λήψη μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Αίτημα των εκπροσώπων, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΜΙΔΑ, είναι να συμμετάσχουν στις εργασίες της επιτροπής αυτής για να μην υπάρξει «ερήμην καταδίκη τους». Αναφορικά με την επιβολή περιοριστικών μέτρων ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η απάντησή τους είναι πως τα μέτρα λήφθηκαν σε ήδη υπερκορεσμένες πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ κλπ., ενώ στην Αθήνα απλώς ανακαινίζονται και αξιοποιούνται χιλιάδες κενά και αδιάθετα ακίνητα, «για μια δραστηριότητα που λειτουργεί προς όφελος όλης της οικονομίας και της κοινωνίας», όπως λένε.

Οι Σύλλογοι τονίζουν ότι οι πάγιες θέσεις που θα καθορίζουν τις κινήσεις τους από εδώ και στο εξής είναι:

1. Δεν δεχόμαστε κανέναν από τους προβλεπόμενους περιορισμούς καθώς προτρέπουν είτε σε παύση της δραστηριότητας μας είτε σε φοροδιαφυγή.

2. Είμαστε έτοιμοι με κοινές θέσεις να υποστηρίξουμε τη δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πολιτεία, στους αρμόδιους φορείς, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να διοργανώσουμε από κοινού δράσεις για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα θετικά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα μας.

3. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ακολουθούμε τους νόμους που έθεσε η πολιτεία και να υποστηρίξουμε το Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής εκδίδοντας ΑΜΑ για όλα τα ακίνητα που διαθέτουμε στις πλατφόρμες.

Κλείνοντας τέλος αποδίδουν το αρνητικό κλίμα σε «παράγοντες αντίθετων συμφερόντων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.