Δισεκατομμυριούχος προαναγγέλλει το τέλος των μετρητών

«Το κρυπτονόμισμα είναι πολύ καλύτερος τρόπος για να μεταφέρεις αξία»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:17
05/03/2019
Δισεκατομμυριούχος προαναγγέλλει το τέλος των μετρητών
4
loading

Το τέλος των μετρητών φαίνεται να προαναγγέλλει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ. «Το χάρτινο χρήμα εξαφανίζεται» ανέφερε σε podcast.

«Το κρυπτονόμισμα είναι πολύ καλύτερος τρόπος για να μεταφέρεις αξία παρά κομμάτια χαρτιού, αυτό είναι σίγουρο» είχε πει ο Μασκ στο podcast «FYI — For Your Innovation» στα τέλη Φεβρουαρίου.

Χαρακτήρισε «λαμπρή» την τεχνολογία πίσω από το bitcoin και αναγνώρισε την αξία της πλατφόρμας ethereum «και πιθανώς και άλλων».

Ωστόσο η Tesla, η εταιρεία του ζάμπλουτου Μασκ, δεν θα εμπλακεί στο ψηφιακό νόμισμα, επειδή, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι καλή χρήση των πόρων της εταιρείας. Επιπλέον, η δημιουργία ή συγκέντρωση κρυπτονομισμάτων χρειάζεται μεγάλη υπολογιστική ισχύ και συνεπώς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Πιστεύω πως ένα από τα μειονεκτήματα του κρυπτονομίσματος είναι πως, από υπολογιστικής πλευράς, είναι αρκετά έντονο ενεργειακά» εξήγησε ο Μασκ. «Είναι πολύ ενεργοβόρα η δημιουργία του bitcoin σε αυτό το στάδιο».

Παρότι ο Μασκ λέει πως έχει φίλους που έχουν εμπλακεί στο θέμα του κρυπτονομίσματος, τον Φεβρουάριο ο ίδιος είπε πως κυριολεκτικά κατέχει «μηδενικό κρυπτονόμισμα» πέραν των 0.25 BTC που κάποιος του είχε χαρίσει πριν χρόνια. Σύμφωνα με το CNBC, η ισοτιμία του Bitcoin έκλεισε σήμερα στα 3.924,24 δολάρια.

Στο tweet του ο Μασκ αναφέρει και τον @Jack, τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι υπέρμαχος του Bitcoin.

«Ο κόσμος θα έχει τελικά ένα ενιαίο νόμισμα, το ίντερνετ θα έχει ένα νόμισμα. Εγώ πιστεύω πως θα είναι το bitcoin» είχε πει ο Ντόρσεϊ στους Times, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να συμβεί σε διάστημα μιας δεκαετίας ή και νωρίτερα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar losromi

  Δλδ για να τυπωθεί και να καταγραφεί ηλεκτρονικά ένα χαρτονόμισμα ή μεταλλικό κέρμα χρειάζεται λιγότερο ρεύμα από την \"συγκέντρωση κρυπτονομισμάτων\" που το μόνο που χρειάζεται είναι η υπολογοστική διαδικασία;

 2. avatar NF Invs

  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ??? Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΜΝΑ!!

 3. avatar Πολυ

  Σπρωξιμο πεφτει. Όπου ακους πολλά κεράσια....

 4. avatar χαχαχαχαλκ

  χαχαχα καλο. Μιλάμε για δοκιμασμένα 4.000 χρόνια απέναντι σε κάτι που βασίζεται στην τεχνολογία και το ρεύμα. Καληνύχτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει