Στον έλεγχο των ΕΛΠΕ και της Edison η Elpedison A.E.

H κοινοπραξία εξαγοράζει το 22,73% που κατέχει η Ελλάκτωρ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:10
20/06/2019
Στον έλεγχο των ΕΛΠΕ και της Edison η Elpedison A.E.
1
loading

Στον έλεγχο των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison περνάει εξ ολοκλήρου και ισότιμα (50-50) η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου «Elpedison A.E.», ύστερα από την εξαγορά των μεριδίων που κατείχαν στην τελευταία η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Xθες Τετάρτη υπεγράφη Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, «Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη (HE&D) Α.Ε.», της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» και της «Elpedison BV», για τη μεταβίβαση στην τελευταία των μετοχών της «Elpedison Α.Ε.» που κατέχουν οι δύο προηγούμενες εταιρείες.

Το Συμφωνητικό προβλέπει την πώληση 2.265.141 μετοχών της «Elpedison A.E.» (22,73% του Μετοχικού Κεφαλαίου) από την «Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη Α.Ε.» στην «Elpedison BV», έναντι 18.775.336 ευρώ.

Από την Edison ανακοινώθηκε ότι η συναλλαγή εντάσσεται «στη στρατηγική παγίωσης της θέσης της στην ελληνική αγορά ενέργειας, όπου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις εν όψει της επικείμενης υιοθέτησης του ευρωπαϊκού target model και της σταδιακής απανθρακοποίησης της ηλεκτροπαραγωγής».

«Σταθερά και μεθοδικά προχωρούμε στην υλοποίηση της στρατηγικής που παρουσιάσαμε περίπου πριν ένα χρόνο στους μετόχους μας στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Αξιοποιώντας με αποδοτικό τρόπο μη βασικές συμμετοχές και πάγια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και για ενίσχυση της παρουσίας μας σε κλάδους, στους οποίους η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει ηγετική θέση. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε τη συγκέντρωση των διαθέσιμων πόρων και της αδιάσπαστης προσοχής μας σε δραστηριότητες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην παραγωγή αξίας για τους μετόχους του Ομίλου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Η Elpedison κατέχει δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, εγκατεστημένης ισχύος 820 MW και περίπου 150.000 πελάτες, ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δηλαδή εξαγόρασε

    το 22% απο ένα εξελοφυλλο, αέρα κοπανιστό, Για αυτό εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση και πληρώνουμε το ρεύμα οκτώ φορές πάνω από την τιμή του, γιατί λυμαίνονται τη χώρα αυτά θα τα κοράκια που μας επέβαλλαν με ένα εξελοφυλλο για εταιρεία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει