Πότε πληρώνεται το Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:34
11/12/2017
Πότε πληρώνεται το Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
2
loading

Πληρώνεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το Δώρο Χριστουγέννων. Δικαιούχοι του Δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Tο Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ασφαλώς, ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Σημειώνεται πως τα δώρα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar geiasas

    Δεν είναι ΔΩΡΟ! Ο κάθε υπάλληλος πληρώνεται με το έτος κάποια χρήματα. Αυτά τα χρήματα διαιρούνται με το 13. Είναι δουλεμένα χρήματα. Ελεος δωρο και δωρο.

    1. avatar Φίλε ειδικέ

      Με το 13 Τσακαλάκο μου; Και το δώρο Πάσχα; Άδειας; Μας τα έφαγες τσακαλάκο;;; Άντε όλοι οι ημιμαθείς πετάγονται να πουν αυτό που θεωρούν ότι γνωρίζουν γιατί κάποιος τους είπε κάτι. Έλεος πια που όλοι έχουν άποψη για όλα. Αυτά διαβάζουν και οι εργατολόγοι και τραβάν τις κοτσίδες τους. Δεν ξέρουμε όλοι οι Έλληνες όλα τα θέματα και δεν είμαστε ειδικοί, υπάρχουν ειδικοί να απευθυνθούμε όταν δεν είναι το αντικείμενο μας να μας εξηγήσουν. Αμέσως να παρά πληροφορήσουμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει