Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στον ενάμιση μήνα που εφαρμόζεται το μέτρο έχουν ενταχθεί 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό που έχει ήδη καταβληθεί ανέρχεται σε 769 εκατ. ευρώ.

Η υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων έληγε στις 29 Νοεμβρίου, ωστόσο δόθηκε παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της προσέλευσης των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένες επιχειρήσεις, παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με ημερομηνία λήξης 26-12-2010 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων αυτών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στις ΔΟΥ, καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού.