Στην κυριότητα του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου περιήλθε ένα σημαντικό τμήμα του κτήματος που κατείχε ο αείμνηστος επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς στην Ερμιονίδα, ακριβώς απέναντι από την Ύδρα. Μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ιδρυτής των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas, αγόρασε σήμερα μια έκταση περίπου 380 στρεμμάτων και το μεγαλύτερο κομμάτι του τμήματος που περιλαμβάνει και το παραλιακό μέτωπο, έναντι 18,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Εδώ και αρκετό καιρό είχε προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστεί ολόκληρο το κτήμα με επισπεύδουσα την τράπεζα Eurobank, μέσω 8 ταυτόχρονων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε βάρος των εταιρειών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων κατά το παρελθόν του Δημήτρη Κοντομήνα. Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς είχε διαμορφωθεί στα 15,9 εκατομμύρια ευρώ.

Προ ημερών όμως, υπήρξε αναστολή για τους δύο από τους πλειστηριασμούς σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach».

Οπότε σήμερα βγήκε «στο σφυρί» – Εις βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» για το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος συνολικής έκτασης 300.642,00 τ.μ. με την τιμή εκκίνησης στα 7.840.936,79 ευρώ που κατακυρώθηκε στα 7.841.000 ευρώ.

Επίσης, για το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 73.104,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στα 5.795.594 ευρώ, όπου υπήρξε σκληρή μάχη με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί στα 9.135.001 ευρώ.

  • Εις βάρος της «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», για το 5% των παραπάνω δύο εκτάσεων, δηλαδή της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος 300.642 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στο ποσό των 412.680,88 ευρώ, που κατακυρώθηκε στις 413.000 ευρώ, καθώς και για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος εκτάσεως 73.104 τ.μ.. με την τιμή εκκίνησης στις 305.031 ευρώ. Και εδώ υπήρξε σκληρός ανταγωνισμός με αποτέλεσμα η κατακύρωση να γίνει στις 711.000 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για αγρόκτημα μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο οικιών. Ειδικότερα, μίας αποτελούμενης από ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 260,43 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους, 100,46 τ.μ. και της δεύτερης αποτελούμενης από υπόγειο 191,75 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους και χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων και ισόγειο 81,25 τ.μ. Μαζί με αυτές και έκταση 73.104 τ.μ. με καρποφόρα δέντρα που βρίσκεται στο 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γαλατά – Ερμιόνης. Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται επίσης για αγρόκτημα στην ίδια περιοχή μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο οικιών, ήτοι της μίας αποτελούμενης από υπόγειο 44 τ.μ. και ισόγειο 85 τ.μ. και της δεύτερης (πρώην ποιμνιοστάσιο) αποτελούμενης από ισόγειο 153 τ.μ.

Αντιθέτως, σε αναστολή τέθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ο πλειστηριασμός σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» για το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος, έκτασης 114.761 τ.μ., (με την τιμή εκκίνησης στις 927.563 ευρώ) και για το 95% ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154 τ.μ., (με την τιμή εκκίνησης στις 549.757 ευρώ). Επιπλέον, σε αναστολή τέθηκαν αντίστοιχα και οι πλειστηριασμοί σε βάρος της «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας των παραπάνω εκτάσεων που είχαν τιμές εκκίνησης 48.819 ευρώ και 28.934 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το κτήμα του αείμνηστου Κοντομηνά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δένδρα καθώς και ελικοδρόμιο. Το ακίνητο έχει μέτωπο στη θάλασσα και διαθέτει κτιριακό συγκρότημα, με πολυτελή βίλα, χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, λόγω του έτους κατασκευής του (προ του 1955) είναι νόμιμο.

Αυτό το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό, από την επαρχιακή οδό. Ειδικότερα, έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και πολλά άλλα, ενώ διαθέτει ακόμη απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις και είναι πλήρως περιφραγμένο.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο του μεσιτικού γραφείου που παρεχόταν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες:

  • Τη βίλα του κτήματος, επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων, με βοηθητικούς χώρους 86 τ.μ.
  • Τη δεύτερη κατοικία επιφάνειας 85 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 43 τ.μ.
  • Την τρίτη κατοικία επιφάνειας 81 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 191 τ.μ.
  • Την τέταρτη κατοικία επιφάνειας 153 τ.μ., με 15 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια από αυτά να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.