Διέψευσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι συζήτησε για παράλληλο νόμισμα με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με τη συζήτηση για το Geuro, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε: «Το ερώτημα σαφές, συζητήσαμε με τον κ. Μάγερ το παράλληλο νόμισμα; Όχι.».

Το θέμα της συζήτησης με τον κ. Μάιερ ήταν πως θα αξιοποιηθεί βέλτιστα η δημόσια περιουσία στο πλαίσιο μίας αναπτυξιακής τράπεζας, διευκρίνισε.

Όπως επισήμανε, σε αντίθεση με τη συνάντηση με τον κ. Μάιερ, όταν συνομιλεί με άλλους οικονομολόγους που προτείνουν έξοδο από το ευρώ, όπως ο Κρούγκμαν, δεν του γίνεται κριτική. Υπάρχει όμως ενόχληση όταν συζητά με τον κ. Μάιερ, έναν οικονομολόγο που ήταν σαφώς υπέρ του Μνημονίου, αλλά άλλαξε στάση μετά το PSI.

Πάντως ο κ. Κουτσούκος αμφισβήτησε τα όσα είπε ο υπουργός, σημειώνοντας πως μίλησε «για τη φάκα, αλλά όχι το τυρί, που είναι η συμφωνημένη έξοδος από το ευρώ».

«Αν έχετε επιφυλάξεις, θα σας παρακαλούσα να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας έως ότου έχετε στοιχεία ότι ο υπουργός ψεύδεται», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει από το 2009 τη διαφωνία του με το παράλληλο νόμισμα.