Συνεχίζεται η φιλολογία για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο σχολιαστής στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine βλέπει θετικά αυτό το σενάριο και εκφράζεται σε υψηλούς τόνους: «Η Ελλάδα είναι η μόνη που αντιμετωπίζει ρίσκα στις αγορές, τα σπρεντ στις υπόλοιπες χώρες (της κρίσης) υποχωρούν σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα. Το Grexit δεν προκαλεί πλέον τρόμο- το αντίθετο μάλιστα. Από τη στιγμή που η Αθήνα προτιμά να μας υψώνει το μεσαίο δάχτυλο- και όχι μόνο με τη μεταφορική έννοια- αντί να κάνει περικοπές, η ευρωζώνη πρέπει να αποφασίσει: θα γίνει μία ένωση μεταφοράς πόρων, όπου οι πιο αναιδείς εκβιαστές θα παίρνουν τα περισσότερα; Ή θα επανέλθει σε μία κοινότητα δικαίου, όπου οι συνθήκες θα αποκτήσουν και πάλι ισχύ; Η πολιτική υπερεκτίμηση του ευρώ οδηγεί σε λάθος δρόμους. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα, δεν είναι το τέλος της ιστορίας».

Διαφορετική άποψη, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, εκφράζει ο καθηγητής οικονομικών Ρούντολφ Χίκελ σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα Handelsblatt:

«Η κρατούσα άποψη των οικονομολόγων που δίνουν συμβουλές για το Grexit διαπνέεται από μία αφελή νοοτροπία για την πραγματική λειτουργία των αγορών συναλλάγματος. Δεν αληθεύουν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θεωρείται ότι θα προκύψουν από μία ενδεχόμενη επαναφορά στη δραχμή. Οι διακυμάνσεις των νομισμάτων δεν καθορίζονται πλέον μόνο από τις ροές εμπορευμάτων, αλλά και από διασυνοριακές συναλλαγές ή κερδοσκοπικές κινήσεις. Ακόμα και οι υποτιθέμενες ευεργετικές συνέπειες της υποτίμησης / υπερτίμησης του νομίσματος δεν επιβεβαιώνονται από την εμπειρική έρευνα. Αυτό δείχνει και το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή. Η δραχμή θα δεχόταν άμεση υποτίμηση κατά 40% σε σχέση με το σημερινό ευρώ».