Σε ποσοστό 20% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία κατευθύνθηκε το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (ΒΡΒ), καθιστώντας την έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς των ελληνικών προϊόντων στην Ο.Δ. Γερμανίας.

Αυτό προκύπτει από την εξέλιξη των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδος – Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2014) και σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, οι ελληνικές εξαγωγές προς τη ΒΡΒ παρουσίασαν ανεπαίσθητη μείωση κατά -1,3% το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014, έναντι του ιδίου χρονικού διαστήματος το 2013, ενώ το σύνολο των ελληνικών εξαγωγών στην Ο.Δ. Γερμανίας μειώθηκε κατά -4,1%. Συγκεκριμένα, οι ελληνικές εξαγωγές στη ΒΡΒ ανήλθαν σε 286,9 εκ ευρώ κατά το διάστημα αυτό. Το εμπορικό ισοζύγιο παρέμεινε ελλειμματικό και το ύψος του ανήλθε σε -307,6 εκ. Euro σε βάρος της Ελλάδος.

Οι ελληνικές εισαγωγές από τη ΒΡΒ παρουσίασαν αύξηση κατά 17,7% και ανήλθαν σε 594,5 εκ. ευρώ. Κατά κατηγορίες προϊόντων, οι κυριότερες εξαγωγές της Ελλάδος προς τη ΒΡΒ αφορούσαν βιομηχανικά προϊόντα (63,6% επί της συνολικής αξίας των εξαγωγών) και είδη διατροφής (28,3%).