Διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν στους πυρόπληκτους έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (20/8) στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως η αρωγή της κυβέρνησης ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν οι αποζημιώσεις, σχεδιασμός που έγινε γνωστός από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας πως οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν σήμερα σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση στο AROGI.GOV.GR.

Επιπλέον, ο υφυπουργός συμπλήρωσε πως οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους, περιλαμβάνουν και τις προκαταβολές για κτιριακές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που κάηκαν. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι η ολική αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο θα καταβληθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, είπε πως έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των ζημιών και μετά την ολοκλήρωση της θα δοθεί μια δεύτερη προκαταβολή αποζημίωσης, πριν την εξόφληση που θα ακολουθήσει.

Σε ότι αφορά τους καλλιεργητές οι οποίο έπαθαν ζημιές που θα τους επηρεάσουν σε βάθος χρόνου, όπως για παράδειγμα οι ελαιοκαλλιεργητές, υπογράμμισε πως θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.