Ελεγκτές του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και του ΣΔΟΕ έχουν «ξεσκονίσει» τις τελευταίες εβδομάδες υποθέσεις γνωστοί επιχειρηματιών και επιφανών φορολογούμενων με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των ελεγκτών έχουν βρεθεί τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων, που εμφανίζουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, ενώ η έρευνα έχει εστιασθεί στη χρονική περίοδο 2000 έως 2012. Ο έλεγχος βασίζεται σε υλικό που απέστειλε στο ΣΔΟΕ η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Στις δεκάδες περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν διαφορές στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα, οι φορολογούμενοι κλήθηκαν για εξηγήσεις, ενώ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις που δεν δικαιολόγησαν τις καταθέσεις τους, εκδόθηκε φύλλο συνολικού περιουσιακού ελέγχου. Κατά πληροφορίες γνωστοί επιχειρηματίες κατέθεσαν ήδη ενδικοφανείς προσφυγές για τους φόρους που τους βεβαιώθηκαν.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρέπει έως το τέλος του 2014 να έχει ολοκληρώσει 720 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και να έχει εισπράξει το 50% όλων των βεβαιωθέντων ποσών.