Τροπολογία θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών μέσα στο επόμενο διάστημα για να αλλάξει το ν.4305/2014 για τη «Ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση».

Μετά από πιέσεις που άσκησε η τρόικα αποφασίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να υπάρξει αλλαγή στο νόμο ο οποίος σήμερα προβλέπει πως μπορούν να υπαχθούν στις 100 δόσεις βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Με την τροπολογία θα αλλάξει η πρόβλεψη του νομού ώστε να διευκρινισθεί ότι στη ρύθμιση θα υπάγεται το σύνολο των ληξιπροθέσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών.

Κατά πληροφορίες ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίσθηκαν έντονα δυσαρεστημένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση και οι οφειλές από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και το φόρο εισοδήματος που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Προκειμένου να μην τορπιλιστεί η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα αποφασίσθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει ο νομός, αλλά και η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που εκδόθηκε προ δύο μόλις ημερών.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν για το θέμα του ΕΝΦΙΑ τα εξής:

• Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
• Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.